Streekinfo
 
         
 

Home

Kamers & Prijzen

Ontbijt & Lounge

Arrangementen

Cadeaubon

Decoratie & Workshops

Vergadering & Feest

Streekinfo

In de buurt

Reservatie & Contact

Routebeschrijving

Links

   

Tongeren staat bekend om de grootste antiek- en brocantemarkt in de Benelux. Elke zondag stallen meer dan 350 antiekhandelaars hun beste waar uit en snuffelen duizenden mensen tussen oude boeken en in oude kasten naar precies datgene dat bij hen past. Je komt er Duitsers tegen, Nederlanders, Fransen en zelfs Britten en Amerikanen. Kortom, Tongeren is op zondag een ontmoetingsplaats voor verschillende nationaliteiten, en dat maakt de antiekmarkt net zo charmant.

Maar Tongeren heeft meer te bieden.
Knusse pleintjes, gezellige winkelstraten en de Middeleeuwse omwalling met de Moerenpoort vormen het ideale decor voor deze antiekmarkt. Neem daarom na de koopjesjacht even de tijd om Tongeren te verkennen en te genieten van de levendige sfeer die Tongeren uitstraalt.
Op de site www.tongerenhandel.be vindt u alle actuele informatie over de handelszaken op het Tongers grondgebied, info over evenementen, parkeergelegenheid, stedelijke informatie,...
Voor meer informatie over de toeristische bezienswaardigheden en activiteiten kan u terecht op de website van de stad Tongeren (www.tongeren.be). Ook het vernieuwde Gallo-Romeins Museum is zeker de moeite waard.

Tongeren bevindt zich in het hart van Haspengouw. Dit is de plek voor de ware levensgenieter. Over- en ovenheerlijke streekgastronomie, plukvers fruit, fris Limburgs bier… Meer informatie over Haspengouw vind je op www.haspengouw.be of www.toerismelimburg.be.

 

© Consult Plus 2008